23. nov. 2012

Fotoreportaža: Melanholija in zaprte oči na Dunaju

 http://www.rockonnet.com/2012/11/fotoreportaza-melanholija-in-zaprte-oci-na-dunaju/

Dunaj/Szene
19. november 2012

 
Ko se je na netu pojavila novica, da bodo skupaj igrali Katatonia, Junius in Alcest, nas je večina pomislila, kako perfekten lineup je to. Melanholija, prijetna atmosfera, priprte oči, pozibavanje in nekaj pijanih Avstrijcev (hja, nekaj mora pokvariti perfekten večer).
Skupina Junius, ki se kot toliko bendov zadnje časa sprehaja med rockom in metalom, je bila krasen uvod v večer, četudi so vokal pretirano navili do konca in se je inštrumentali del občasno izgubil. Osnovne linije post rocka so razbili z masivnim vokalom in težko okovanim inštrumentalom. Medtem ko je bil Neige, možgani in srce zasedbe Alcest, preveč tih, njegovo vokal se je moral resno boriti, da je bil slišan, a še vedno, preplet black metala in shoegaze momentov je bil mojstrski, zaviti v temo in meglo odra je bilo potovanje duše (Les Voyages De L’Âme) – intrigantno, srce dotikajoče in pljuča parajoče.
Katatonia, kaj lahko rečemo o njih, nastop je bil spoliran, Jonas Renkse je s svojim ostrim, melanholičnim glasom spravil ljudi v trans, melodičen metal je z odra odmeval precizno in brez napak. Vse je bilo na svojem mestu, teksture kitar, bobni, plavanje back vokalov in seveda skromen, a samozavesten Jonas na mikrofonu.

Setlista Katatonia:
The Parting
Buildings
Deliberation
My Twin
Burn the Remembrance
The Racing Heart
Lethean
Teargas
Strained
The Longest Year
Soil’s Song
Omerta
Sweet Nurse
Deadhouse
Ghost of the Sun
July
Day and Then the Shade
Dead Letters
Forsaker
Leaders

Junius
















Alcest







Katatonia





Ni komentarjev:

Objavite komentar