13. dec. 2012

Fotoreportaža: Ekstremno metalska noč v Cvetki



 http://www.rockonnet.com/2012/11/fotoreportaza-ekstremno-metalska-noc-v-cvetki/
 Ljubljana / Cvetličarna 
21. 11. 2012
Tale koncert je bil potreben. Ne samo potreben, nujen. Čas ko vsi gledamo v denarnico, ko dnevno spremljamo cene bencina, ko politiki nabirajo žulje na ritih, ko pijejo svoje poceni kavice, ne naredijo pa nič … da, tale koncertni četverček je bil nujen.
Fueled By Fire, Nile, Morbid Angel in Kreator so imena, ki so napolnila ljubljansko Cvetličarno. Ekstremni metalci, vsak v svojem fohu, od death do trash metala, presežki tako ali drugače. Noč, ko so obiskovalci prišli na svoj račun in za nekaj ur zadihali samo glasbo. Vonj po pivu, švicu (v kadilnici še po hamburgerju) in sreči je napajal Cvetko. Fueled By Fire, prvi nastopajoči, podmladek v trashu, resda niso izvirni, komadi niso ravno presežki, a so vseeno imeli dovolj agresije, da so pripravili publiko na nadaljevanje. Nile, malenkost nehvaležna vloga ogrevalnega benda. Bend, ki s svojim dolgim stažem ponavadi igra glavno vlogo na odru. Odigrano korektno, natančno, uigrano, a zvok to noč ni bil njihov prijatelj. Morbid Angel so ubrali varno pot in preigrali svoje preizkušene komade, tako je prišel vsak na svoj račun, dobro naoljen stroj, pri katerem kričiš, da hočeš še. Veliki Kreator, vizualna podoba dovršena, nastop spoliran, pivo v zraku, ljudje v zraku.
Zavore so popustile in ljudje so pozabili, kaj jih čaka naslednji dan. Za par ur smo tako pokazali sredinec sivemu vsakdanu in se prepustili svoji živalski naravi. Dobro, da nobenega politika ni bilo v dvorani. Aja, še to, draga Cvetka, pivo imate premajhno, predrago in zanič.


Fueled by Fire



Nile





Morbid Angel







Kreator







Ni komentarjev:

Objavite komentar