27. jun. 2013

Fotoreportaža: Tretji mosh beach party Ljubljani

http://www.rockonnet.com/2013/06/fotoreportaza-tretji-mosh-beach-party-ljubljani/

Ljubljana / Gala hala – letni vrt
26. 6. 2013 
Tajming je bil pravi, nekaj dni po zaključku šole, ko so lahko srednješolci doma obljubljali, da bodo popravili vse ocene, da slučajno ne bi starši zagrozili, da ne smejo na svoje priljubljene Asking Alexandria.
Za uvod v večer so poskrbeli Mariborčani Silence Before, ki že par let harajo v metal/deathcoru. Vtis, definitivno nažigancija, brez premorov, brez dihanja, upam, da vokalist skrbi za svoj glas, ker si ni dovolil niti malo predaha, kitara ima par zanimivih linij, a komadi postanejo prehitro repetitivni, celo malenkost klišejski, a glede na slovensko sceno gredo fantje v zanimivi smeri eksperimentiranja, tako da držimo pesti, da se bodo nadgrajevali in ne bodo zapadli v stagnacijo.
Angleška metalcore senzacija Asking Alexandria - glede na vzklike večinoma mladoletnic so zagotovo senzacija (po glavi se mi je motala beseda Beliebers – fanatične oboževalke Justina Bieberja), po eni strani mogoče smešno, a po drugi strani je lepo videti, da mladim ni vseeno, da jim glasba še dogaja, da hodijo na koncerte, da kupujejo merch, da kričijo in vzklikajo. Asking Alexandria so zadeli pravo formulo, kako očarati mladino – zmes metalcora, pop spevnih refrenov, izdelan imidž (navidezno neizdelan, a ravno v tem je trik), ter performens, ki spominja na staro pankovsko šolo jebanja v glavo in kazanja sredinca. Fantje, ki se igrajo upornike, fantje, ki prodajajo svojo jezo, a še vedno pokažejo, da znajo biti tudi nežni – pravi recept za lovljenje mladih deklet (ki se igrajo upornice, ki prodajajo svojo jezo, a še vedno pokažejo, da znajo biti tudi nežne). Kar se tiče samega nastopa ni neke kritike, fantje se pač znajo prodajati. Kar se tiče glasbe, znova, fantje se znajo prodajati, ravno prava zmes vsega, da razvname množico. In množica je bila razvneta, popolnoma razvneta.

Silence Before









Asking Alexandria














Ni komentarjev:

Objavite komentar