2. feb. 2014

Fotoreportaža: Zasanjan večer na Dunaju


Dunaj /Szene
17. 01. 2014

http://www.rockonnet.com/2014/02/fotoreportaza-zasanjan-vecer-na-dunaju/

The Fauns, Britanci, ki se, kakor sami pravijo najdejo nekje v indie noise popu, so glede na to kar sedaj ustvarja Alcest nekakšna logična izbira za skupno turnejo. Njihova zasanjana glasba, z noise momenti in shoegaze atmosfero zagotovo lepo sovpada v skupni koncept. A četudi bend deluje glasbeno izkušeno, dajejo na odru občutek sramežljivosti in zazrtosti vase, tako se pojavi vprašanje, ali jih le odnese v svoj svet, ali se dejansko bolje počutijo v studiu kakor na odru? A nič ne de, The Fauns so prijetna zasedba, ki bi jo zagotovo še poslušala.
Če so bili prvi nastopajoči mogoče malce sramežljivi, pa to zagotovo ne velja za Hexvessel, zanimiva mešanica psihedelične folk glasbe, z občasnimi namigi na stoner rock. Mešanica glasbenikov, katero je elegantno povezoval pevec s svojo močno glasbeno in osebnostno prezenco. Zasedba se zagotovo ponaša z zanimivim pristopom do glasbe, originalnostjo in samozavestnim nastopom.
Alcest, ki je s svojim novim albumom Shelter odpotoval še dlje v shoegaze vode je svoj nastop otvoril s pesmijo Opale in nas tako popeljal v svoj svet sanjavosti. Dilema, kako bo nov album zvenel v živo je bila takoj odpihnjena. Pesmi v živo zvenijo še bolj samozavestno kot na albumu. Prav tako pa je bilo čutiti, da Neige ni bil več le fantič, ki se je raje držal v temi – kakor so njegove pesmi zrasle na samozavesti, tako je zrasla njegova samozavest na odru. Niege je vzel pesmi iz vseh albumov in ustvaril perfektno setlisto, v kateri nam je prikazal svoj razvoj in svoje videnje glasbe.

The Fauns
 

Hexvessel
  


 

Alcest
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar