14. apr. 2012

Fotoreportaža: Mose Giganticus in Arabrot na Orto festu

http://www.rockonnet.com/2012/04/fotoreportaza-mose-giganticus-in-arabrot-v-ortu/

Orto bar, 13. 4. 2012

Strah pred petkom trinajstim je že dolgo prisoten pri ljudeh, del vraževerja, ko se dogajajo slabe stvari. Noč, ko se zbudi Jason v iskanju maščevanja in krvi. Če se zaradi vraževerja ali Jasona niste upali priti na koncert, naj vam zatrdim, da smo vsi preživeli, ne samo preživeli, benda sta nam postregla z zanimivo kupico sveže stisnjenega glasbenega soka - obarvanega v rdeče barve Orta in vročekrvnega dogajanja.

Ameriška zasedba Mose Giganticus je zanimiva mešanica progresivnega/heavy metala, nekakšnega synth sludge-a in punka, svoje vplive pa vlečejo iz Mastodon zapuščine, Baroness zvokov, še nekaj starejše Metallice se je slišalo. Zanimiva, čudna kombinacija, ki je delovala, tako kakor je delovala kombinacija težke kitare in synth linij. Intrigantno.

Norvežani Arabrot, zanesljivo lahko rečemo, tako kot Dihurčka, da je to psiho scena - kar slišim njihove komade, ko Jason z mačeto seklja svojo žrtev. Zmes noise rocka, sludge-a, ter pevčevo grleno kričanje in zaklinjanje te zagotovo seseklja. Elementarno. Brutalno.

Mose Giganticus








Arabrot






Ni komentarjev:

Objavite komentar