4. okt. 2012

Fotoreportaža: Zalepljene kitare in raztrgane kavbojke v Ch0

http://www.rockonnet.com/2012/10/fotoreportaza-zalepljene-kitare-in-raztrgane-kavbojke-v-ch0/

Ljubljana/AKC Metelkova mesto/Channel Zero
29. 9. 2012

Koncert britanske skupine Maybeshewill je bil napovedan že kar nekaj časa nazaj, a zaradi osebnih razlogov benda odpovedan in prestavljen na jesenski čas. Mogoče je tale jesenski čas še bolj primeren za tovrstno glasbo – post rock eskapade, kjer nam tema, megla in pršič dežja še bolj približajo to doživetje.
Kot predskupina so se predstavili Zagrebčani Storms, ki so lansko leto izdali prvenec We are Storms. Trojica je prostor glasbeno dodobra zapolnila, neposreden šus v bobniče, netipično post rokersko kratki komadi, ki so nas takoj napadli, brez tistih – tako priljubljenih – nadgrajevanj in bildanja zvočne slike. S vsakim komadom so butnili v nas, kitara je bila surova, nabildana s sempli, bas neposreden, bobni pa so dodali zanimiv poskok. Kratko, a zelo sladko. Post rokerskemu valovanju so dodali velik šop pekočih začimb in nas skoraj pankovsko postrojili.
Maybeshewill, peterica fantičev, ki so delovali kar nekako prestrašeno na odru, kakor da ne zaupajo sami sebi in svojemu ustvarjanju. A dotična slika je bila napačna. Fantje zelo dobro vedo, kaj počno. Močne kitare, podprte z neposrednimi bobni, nežen sintesajzer ter sempli, ki zaokrožijo zvok. Zvok, v katerem se lahko hitro izgubiš, a ga fantje dovolj dobro držijo v rokah, da ne postane prehrupen in zabluran. A mogoče je vseeno nekoliko preveč ponavljajoč. Tako da, če potegnem črto ter malce karikiram oba benda, lahko rečem, da je prvi bend naredil nevihto na odru, medtem ko so bili Maybeshewill le preveč maybe v primerjavi s Storms.

Storms






Maybeshewill









Ni komentarjev:

Objavite komentar