1. nov. 2013

Fotoreportaža: V Ch0 znova zavel post-rock

http://www.rockonnet.com/2013/11/fotoreportaza-v-ch0-znova-zavel-post-rock/

Ljubljana/ Channel Zero
29. 10. 2013



Četudi je bilo nekaj mesecev zatišje kar se tiče post-rock koncertov v klubu Channel Zero, je znova prišel večer, ki je bil podvržen tej zvrsti. Tokrat so oder zavzeli hrvaški Emphasis, iz Avstrije so prispeli Doomina, kot glavni nosilci pa so se podpisali Švedi Ef.

Večer je bil tako kot so ponavadi post-rock večeri – poln zasanjanega potovanja v neznane glasbene, melanholične pokrajine. Večer je otvorila post metalska trojica Emphasis, ki so poleg zadnjega albuma, ki je izšel februarja predstavili še svež komad Mura. Na prvi posluh preprosto, klasično post komponiranje, ki je valovalo iz mirnih delov v bučno zavijanje kitar, nas je pahnilo v občutek brez izhoda in žalosti. Doomina so tempo večera samo še nadgrajevali, dodali še elektronske zvoke in s tem še dodatno nadgradili eksperimentalni moment benda. Zvok se je bildal iz minute v minuto in s tem dosegel tudi želeni moment, ko so na oder stopili Ef. Mozaično so sestavljali, prestavljali, valovali z zvokom ter dodali tudi nekaj nepričakovanih momentov, da so nas držali v suspenzu in pristnosti do konca.

Koncertna izkušnja je bila dodaj tipično post-rockerska, mogoče na momente klišejska, a vendar nam je dal večer vedeti, da v tej zvrsti še dogaja kaj novega, da še vedno obstajajo bendi, ki v tem zvoku najdejo svoj prostor in predvsem svoj zvok.

Emphasis








Doomina







EF













Ni komentarjev:

Objavite komentar